Vrtne kosilnice za večja in manjša zemljišča

Če želimo travo kositi brez težav in z odličnim rezultatom, moramo imeti pri roki pravo kosilnico. Izbira je v veliki meri odvisna od tega, s kakšnimi izzivi se pri košnji pravzaprav srečujemo. Na voljo imamo celo vrsto različnih vrtnih kosilnic, med katerimi lahko izbiramo. Posebej pozorni smo na to, katere izvedbe so primerne za večja ali manjša zemljišča, šele potem se orientiramo še po zmogljivosti in drugih pomembnih lastnostih.

Kosilnice za manjše zelenice

Na manjših zelenicah se odlično obnesejo okretne kosilnice, ki jih upravljamo ročno. To je lahko kosilnica na nitko Stihl, ki je zelo priljubljena izbira. Vsekakor je pametno izbrati kosilnico uglednega proizvajalca, ki na tem področju predstavlja mnoge inovacije. Kosilnica na nitko Stihl je udobna za uporabo, zelo praktična in okretna, s tem pa idealna za košnjo na manjših terenih, sploh če se srečujemo s kakšnimi ovirami in nedostopnimi kotički. Poleg tega imajo naprave, kot je kosilnica na nitko Stihl, tudi prednosti pri udobju in uporabniški izkušnji, so varčnejše in delujejo tišje, ne porabijo toliko goriva in ne proizvajajo veliko izpušnih plinov. 

Na manjših zelenicah se odlično obnesejo tudi samohodne kosilnice, ki jih radi uporabljamo. Delo močno poenostavijo, čeprav še vedno zahtevajo ročno upravljanje po površini. Primerne so predvsem za srednje velike domače vrtove.

Kosilnice za večje parcele

Če se lotevamo večjih površin, je edina smiselna izbira vrtni traktor. Husqvarna izstopa kot prava znamka v višjem rangu, zato lahko priporočimo njihove izdelke. Vrtni traktor Husqvarna se izkaže z vrhunsko zmogljivostjo in neomejenimi opcijami pri uporabi na večjih zelenicah. Omogoča udobno košnjo, brez težav pokosimo tudi terene, ki zahtevajo več pozornosti. Poleg tega imamo mnoge možnosti pri obdelavi pokošene trave, vrtni traktor Husqvarna pa z raznimi priključki pomaga tudi pri drugem delu na terenu.

Na večjih parcelah se lahko poslužimo tudi drugih sedežnih kosilnic. V nekaterih primerih so zelo praktične robotske kosilnice, ki pa se ne izkažejo vedno za najboljšo izbiro.