Dom

Izbira kuhinjskega stola

Kuhinjski stoli so zelo pomemben del pohištva, ki se nahaja v jedilnici, uporabljamo ga večkrat na dan, zato mora biti izbor premišljen. Danes glede na trende ni več tako pomembno, da se stoli popolnoma ujemajo z ostalim kuhinjskim pohištvom.

Pri nakupu je verjetno zelo pomembno vprašanje, koliko stolov sploh potrebujete. Na to bo vplivala tudi velikost vaše jedilne mize in pa koliko ljudi največkrat sedi za mizo.

Stoli so lahko različnih dimenzij, te so pa odvisne od vaših potreb, želj in prostora, ki ga imate na voljo. Poskusite se izogniti ozkim stolom, ki pogosto ne nudijo zadosti podpore in udobja.

Pomembna lastnost, ki jo kuhinjski stol mora imeti je tudi prenosljivost. Pri oblazinjenosti pa moramo paziti na udobje in predvsem na vzdrževanje ali čiščenje stola, zato je priporočljivo, da se izogibate na primer žametnim materialom, saj so znaki uporabe hitro vidni. Na tej točki se lahko odločite tudi za snemljive blazine, ki pa so precej enostavne za vzdrževanje.

Kuhinjski stoli

Slog

Pri izbiri stolov je seveda pomemben tudi slog, oziroma stil, ki dopolnjuje jedilno mizo in kuhinjo. Poskusite uporabiti elemente podobnosti.

Pri slogu vam lahko pomagajo tudi prodajalci v trgovini, kjer kupujete stole, saj imajo z svetovanjem verjetno veliko izkušenj in vam bodo lahko najboljše pomagali.