Drsna avtomatska vrata

Vrata so na voljo v različnih izvedbah in z različnimi mehanizmi, a prav avtomatska vrata na drsnem mehanizmu se uvrščajo med najbolj priljubljena in uporabljana. In to z dobrim razlogom, saj imajo kar nekaj odločilnih prednosti. Nič čudnega, da jih opažamo v praktično vseh komercialnih in poslovnih prostorih, kjer pridejo te prednosti še posebej do izraza.

Poznamo različne možnosti pri vgradnji drsnih vrat, prav tako imamo na voljo različne avtomatske mehanizme. To pomeni, da niso vsa drsna avtomatska vrata enaka in ne moremo od vseh pričakovati enakega učinka. Lahko pa smo prepričani, da bomo za vsako nalogo našli idealna vrata, ki bodo svoje delo brezhibno opravljala.

Drsna vrata s pametnimi mehanizmi

Zelo prepričljiva so pametna vrata, ki jih lahko do potankosti prilagodimo svojim željam in potrebam. Pametni sistem namreč omogoča popoln nadzor nad delovanjem vrat, nudi nam tudi možnosti oddaljenega upravljanja. To se izkaže za veliko prednost v poslovnih prostorih, kjer želimo imeti popoln nadzor nad delovanjem vrat in nad dostopom do prostorov. Pametna vrata lahko zelo dobro prilagodimo raznovrstnim potrebam – lahko omogočimo enostavno prehajanje velikega števila ljudi, lahko pa določimo le pooblaščene uporabnike, ki bodo vrata enostavno odklenili. 

Pametni mehanizmi pridejo posebej do izraza tam, kjer želimo imeti nad prehodom popoln nadzor. To velja za mnoge poslovne in delovne prostore, kjer potrebujemo neoviran prehod, a mislimo tudi na varnost. Pametna vrata lahko brez težav prepoznavajo pooblaščene uporabnike in jim omogočijo neoviran prehod, medtem ko ostajajo zanesljivo zaprta za morebitne nepovabljene obiskovalce. Drsna avtomatska vrata s pametnim mehanizmom se zelo dobro obnesejo, saj ne zahtevajo dela s strani uporabnika, svojo nalogo opravljajo brezhibno.

Druga drsna avtomatska vrata

Avtomatski mehanizmi niso nujno pametni, lahko pa so izjemno uporabni v vseh svojih različicah. To velja za drsna vrata, ki se uporabljajo v različnih okoljih. Pomembno je le to, da se lahko sama odpirajo in zapirajo na podlagi signalov s strani gumba ali senzorja gibanja.