Štarter za teleta naj bo dovolj kakovosten

Verjetno vsi veste, da so vsa teleta prežvekovalci, ki pa so ob rojstvu odvisni le od mleka ali mlečnih nadomestkov. Ob rojstvu teleta ne morejo prebaviti drugih vrst krme, ker imajo teleta ob rojstvu tudi slabo razvite predželodce in vampe, ki pa so ključnega pomena za prebavo druge krme. Cilj vzreje telet je v tem, da se predželodci čim hitreje razvijejo in se teleta na ta način začnejo prehranjevati tudi z drugo krmo. Zato je nujno, da v drugem tednu življenja prehrani dodajamo tudi štarter za teleta.

Oskrba telet močno vpliva tudi na njihovo presnovo in na razvoj njihovih organov, zato je pomembno, da se prehranjujejo z močno krmo. Da pa lahko čim prej prebavljajo tudi druge oblike krme, morajo zaužiti kakovosten štarter za teleta, ki spodbuja razvoj vampa. Vsebovati mora čim bolj kakovostne surovine in zagotavljati tudi dovolj hranil kot so beljakovine in vlaknine. 

Pohodne rešetke so izdelane iz obstojne plastike

Različne pohodne površine so tudi različno utrjene in na prvi pogled med seboj drugačne. Namenjene so večjim obremenitvam, da lahko ljudje po njih hodijo ali pa celo vozijo z avtomobili. Glede na to, čemu so namenjene, se pohodne površine med seboj tudi razlikujejo. Lahko so betonske, iz asfalta, keramike, marmorja ali drugih materialov, med katerimi so zelo priljubljene tudi pohodne rešetke. V pestri ponudbi boste zasledili več različnih vrst rešetk, ki so namenjene različnim obremenitvam.

V osnovi so takšne pohodne rešetke izdelane iz zelo obstojne plastike, ki je odporna na zunanje vremenske vplive. Na prvi pogled so v obliki satovja katerega gostota je lahko različna. Tovrstne rešetke se med seboj razlikujejo tudi po njihovi višini. Običajno merijo od 3 do 5 cm v višino, medtem ko je njihova površina enaka. Pohodne rešetke pa so tudi vsestransko uporabne tako v kmetijstvu, industriji in še posebej v jahalnem športu.