Kdaj je pravi čas, da investiramo v električni žar?

Ste se kdaj znašli v situaciji, v kateri bi radi pripravili odlično gurmansko kosilo za večje število ljudi, vendar ste se nekako ustavili pri tem, da ni dovolj prostora, da bi vse pripravili tako kot je treba? Če želimo res pripraviti svse, kar smo si zamislili, potrebujemo najmanj lonec za juho, ponev za omako, lonec za prilogo ali dve, v pečici pa tiči domači kruh ali pa okusna pečica. Ta problem lahko rešimo teko, da investiramo v manjši električni žar, ki nam omogoča, da pripravimo vse kar smo si želeli in hkrati dobimo na mesu ali drugih proteinih, na primer ribah, odločno barvo in karameliziran okus, ne da bi žrtvovali katero izmed prilog ali predjedi.

Veliko ljudi podcenjuje kaj lahko doprinese električni žar, ki ga lahko uporabljamo tudi pri pripravi drugih jedi, kot so recimo hrenovke ali pa mogoče toast, če smo avanturistični, ne da bi morali na pult postavljati še kakšno dodatno napravo. Seveda pa lahko električni žar uporabljamo poleg vrtne letne kuhinje, kjer imamo lahko polno delujoči štedilnik, ki ga dopolnjijemo z velikim električnim žarom za zabavanje gostov na domačem vrtu.

Seveda nima vsak vrtne letne kuhinje, ampak to samo prikazuje, da se lahko odločamo za investicijo v tovrsten žar ali iz dejstva, ker nimamo dovolj prostora za pripravo jedi v kuhinji noter, ali pa ga uproabljamo zunaj v smislu dodatne kuhalne površine. Če imajo nekatere vrtne letne kuhinje vgrajen žar na oglje lahko tega uporabimo za pripravo odličnih in sočnih zrezkov, hkrati pa uporabljamo manjši žar za pripravo recimo pečenih paprik ali popeko lepinj. Ne gleden na vse pa seveda imetje vrtne letne kuhinje ni pogoj za imetje elektičnega žara, vse to so samo ideje, kako lahko kombiniramo različne tehnike priprave hrane, da lahko čim bolj zadovoljimo svoje goste.