Prešite odeje 140×200 – popolne za enojne postelje

Največkrat ko se odločate za velikost prešite odeje morate predvsem vzeti v premislek to, kako velika je postelja, na kateri bo ta prešita odeja. Razlog za to je precej preprost in sicer zelo težko je imeti tako prešito odejo, ki je prevelika, kot tudi tako, ki je premajhna. Najbolje je, če se rob prešite odeje 140×200 ravno nekoliko spusti pod sam rob jogija na vsaki strani, Tako ste lahko prepričani, da boste celotno noč prijetno pokriti, prav tako pa ne bo prav nobenih težav s tem, da bi vam sredi noči zmanjkalo odeje, ali pa da bi se zbudili v paniki, saj ne bi vedeli, kje je konec in kraj, kar se lahko zgodi, podzavestno seveda. Prešite odeje 140×200 so tudi najpogostejše prešite odeje in prav pogosto se lahko zgodi, da primerno posteljnino najdete v najbolj navadnih trgovinah, kjer se prodaja tudi hrana in podobne ne-nujne dobrine. 

Ne glede na to, ali imate doma prešite odeje 140×200, ali kakšno drugo dimenzijo pa je pomembno, da je prevleka za prešito odejo takšna, da se ji ravno prav prilega. To pomeni, da ne smemo imeti ne prevleke, ki je prevelika, ne take, ki je premajhna. Ne le, da to pusti sami prešiti odeji, da diha, prav tako poskrbi, da prevleka za prešito odejo udobno sedi na svojem mesti, in  ne občutimo čudnih kepic odvečne prešite odeje pod blagom, ali pa občutimo, da prešita odeja plava pod prevleko.

Prav tko pa je prevleka za prešito odejo priložnost, da v spalnici izrazimo svoj stil. Lahko se odločite za marsikaj od barvnih vzorcev, do popolne beline, mogoče celo do česa, kar res ni od nas pričakovano, kot recimo prevleka za prešito odejo z napisi, mogoče kvačkanimi vzorci… tu je nebo res edina meja, ki jo imamo, pa seveda naša domišljija in navsezadnje tudi mnenje partnerja