Dvoriščna vrata različnih vrst 

Dvoriščna vrata so lahko različno zasnovana. Med najbolj priljubljenimi so zagotovo drsna dvoriščna vrata. Ta se odpirajo po talnem profilu ali pa je njihovo odpiranje izvedeno samonosno, in sicer z vpetjem na eni točki. Ne glede na to, pa morajo biti narejena iz najtrpežnejših materialov. Praviloma so površinsko zaščitena s termičnim cinkanjem ali prašnim barvanjem; lahko tudi oboje hkrati. 

Znana so tudi samonosna dvoriščna vrata, kjer se pri odpiranju uporabljajo talna vodila. Ta ne zavzemajo prav veliko prostora in so zato še toliko bolj dobrodošla. 

Med dvoriščna vrata v resnici lahko prištevamo tudi industrijska vrata. Ta se delijo na tri osnovne skupine. To so samonosna, drsna in krilna dvoriščna vrata. Vse tri vrste industrijskih vrat pa imajo skupni imenovalec; to je: so zelo zanesljiva ter vzdržljiva. 

Krilna dvoriščna vrata so vpeta na stebrih. Še zlasti primerna so za dvorišča, kjer desno in levo ni dovolj prostora za odpiranje. Na trgu lahko izbirate med polavtomatskimi vrati z električno ključavnico, med avtomatskimi in še ročnimi dvoriščnimi vrati. 

Zunanja drsna vrata morajo biti zanesljiva in trpežna 

Tako notranje kot tudi zunanje pohištvo mora biti zlasti trpežno in zanesljivo. Še zlasti mora to veljati za zunanje kose pohištva, ki so veliko bolj izpostavljeni različnim neugodnim zunanjim dejavnikom. To velja tudi za zunanja drsna vrata

Zunanja drsna vrata so prav tako priljubljena kot vse druge vrste drsnega pohištva. Zanj je značilno, da pri uporabi ne zavzame prav veliko prostora, zato je zelo dobrodošlo na manjših površinah. 

Zunanja drsna vrata si lahko daste izdelati po meri. Če pri roki nimate kontakta priznanega proizvajalca pohištva, potem je najbolje, da si ga najdete kar s pomočjo spleta. Na njem boste našli kar nekaj odlične ponudbe. Veliko podjetij vam ponuja izdelavo vrhunskih zunanjih vrat, ki jih boste lahko naročili po meri in zanja plačali manj denarja kot kjer koli drugje na trgu.