Dobre selitvene storitve za ustrezno ceno

Pri praktično vseh storitvah je sumljivo nizka cena razlog za temeljit premislek o tem, kaj lahko od ponudbe pričakujemo. Za dobre storitve je treba namreč dobro plačati, nizka cena pa morda nakazuje na to, da ne bomo deležni tako dobre storitve, kot jo ponudnik obljublja. To praviloma velja tudi pri selitvenih servisih, še posebej za zahtevnejše selitve, pri katerih si ne moremo privoščiti pretiranega varčevanja. Namesto varčevanja izberemo raje dobrega ponudnika, ki bo svoje delo brezhibno opravil – gotovo si pri selitvi nočemo po nepotrebnem povzročati dodatnih skrbi.

Tako je lahko za selitveni servis cenik dober namig, ki priča o pričakovani kakovosti storitve in končnemu zadovoljstvu stranke. Seveda to ne pomeni, da lahko vse ponudnike selitvenih storitev preprosto primerjamo po ceni, še posebej zato ne, ker so ponudbe precej raznolike v svojih vsebinah. Nekatere selitve so dokaj enostavne in imajo upravičeno precej nizko ceno – v tem primeru se lahko odlično obnesejo tudi cenejši ponudniki, pravzaprav lahko nizko ceno osnovnih storitev pričakujemo tudi pri uglednih selitvenih mojstrih. Drugače pa je pri zahtevnejših projektih, ki jih morda za selitveni servis cenik sploh ne vključuje. Pri cenejših servisih najdemo le ponudbo cenovno ugodnih osnovnih storitev in morda dobimo napačno predstavo o tem, koliko stanejo zahtevnejše selitve. Vedno moramo ceno storitve primerjati z vsebino ponudbe – tako lahko ceno dejansko upravičimo, hkrati pa se izognemo ponudnikom, ki za določeno ceno ne ponujajo storitve, kot bi jo pričakovali.

V praksi je za selitveni servis cenik pogosto oblikovan tako, da lahko storitve nekoliko prilagodimo svojim potrebam. Predvsem pri zahtevnejših projektih je to še kako pomembno, saj želimo selitev izpeljati brez zapletov, zamud in drugih težav. Za dobro izkušnjo pa se splača plačati nekaj več, zato lahko dobri ponudniki brez težav upravičijo nekoliko višjo ceno. Navsezadnje se selimo le redko, takrat se gotovo splača plačati pošteno ceno.