Parket hrast in parket iz drugih drevesnih vrst 

Na trgu je na voljo izjemno bogata izbira različnih vrst parketov. Ti se med seboj ne razlikujejo samo po videzu, temveč tudi po sami zasnovi in po številnih lastnostih. Medtem ko so nekatere vrste parketa zelo preproste za vzdrževanje, so druge nekoliko zahtevnejše in vam morajo pri tem v veliki meri pomagati tudi mojstri za parket. A zagotovo lahko rečemo, da je parket hrast ena od najbolj pogostih izbir med vsemi vrstami parketa na trgu. 

Tudi parket hrast vam je na voljo v kar nekaj različicah. To lahko preverite tudi na spletu, kjer se vam dobro predstavlja podjetje, ki se že kar nekaj časa ukvarja s parketarstvom. Na spletni strani boste izvedeli tudi, katere drevesne vrste so poleg hrasta najprimernejše za izdelavo parketa. Tudi od tega je namreč v veliki meri odvisna sama kakovost parketa in ne nazadnje tudi njegova življenjska doba. 

Dvoslojni parket iz hrasta 

Če ste se odločili, da v svoj dom položite dvoslojni parket, je to zagotovo dobra odločitev. Sicer pa ste pred izbiro oziroma nakupom te vrste parketa najverjetneje prebrskali številne fizične pa tudi spletne prodajalne z različnimi vrstami parketa. 

Dvoslojni parket boste pogosto našli pod terminom  gotovi parket. Ta vrsta parketa se na trgu lahko dobi tudi v več slojih, na primer trislojni ali sedemslojni gotovi parket. 

Ne glede na to, za koliko slojni parket se boste odločili, pa je najpomembneje, da boste izbrano talno oblogo v svoj dom natančno in kakovostno položili. Le to vam bo omogočalo, da vam bo parket dolgo časa odlično služil. Ravno zato je morda najbolje, da vam parket pomagajo položiti strokovnjaki. Prav tako pomembno je tudi, da kasneje za parket dobro poskrbeli. Na vsake toliko časa ga bo potrebno pobrusiti, polakirati ali morda celo naoljiti. Tudi pri tem vam lahko pomagajo odlični mojstri za parket.