Toplotna črpalka zrak zrak je odlična za objekte ob morju

Toplotna črpalka zrak zrak je odlična za vse domove, ki stojijo na slovenski obali. Na primorskem je klima izredno ugodna in tam lahko toplotna črpalka skozi celo zimo ogreva vse prostore, brez potrebe po dodatni energiji. Pri morju so temperature vedno višje kot v osrednji Sloveniji in tam je tudi občutno več sončnih dni. Vse to je odlično za ta model toplotne črpalke. 

Toplotna črpalka zrak zrak bo tako s pomočjo toplega zraka, ogrevala našo sanitarno vodo in zrak s primerno temperaturo pošiljala v prostore našega doma. Niso pa vsi kupci naklonjeni takemu tipu toplotne črpalke, saj je ogrevanje z zrakom lahko škodljivo za alergike. V takšnih primerih toplotna črpalka zrak zrak ni najboljša rešitev. 

 

Cena toplotne črpalke ni najbolj pomemben kriterij pri nakupu

Cena toplotne črpalke ni edino vodilo, ki ga upoštevajo kupci pri nakupu naprave. Vsekakor je cena zelo pomembna, saj le mi vemo, koliko si lahko privoščimo in koliko lahko plačamo našo novo toplotno črpalko. Predragih modelov tako ne bomo niti gledali, če bomo že vnaprej vedeli, da niso za nas. Seveda pa nekatere prodajalne nudijo tudi obročno odplačevanje, kar vsakemu kupcu olajša nakup. 

Cena toplotne črpalke bo v takem primeru lahko tudi malce višja, saj se nam bo plačilo razporedilo čez več mesecev. To je odličen način odplačevanja, še zlasti v času ko gradimo hišo. Če se bomo dogovorili za dvanajst obrokov, se nam bo cena porazdelila čez celotno leto in tako bomo vsak mesec plačali le del toplotne črpalke. Tako z nakupom ne bomo obubožali. 

Cena toplotne črpalke je seveda najpomembnejša informacija tudi zato, ker kupci na začetku vedno tipajo, kjer bi lahko dobili najboljšo ponudbo. Veliko ljudi tako po naboru informacij preverja le ceno pri različnih prodajalcih in toplotno črpalko kupi tam, kjer je najcenejša.