Panelne zavese so edinstven način senčenja večjih oken

Kadar imamo v stanovanju ali hiši nekoliko večjo površino, ki jo moramo zasenčiti se pojavi vprašanje kako to narediti učinkovito, ampak hkrati tako, da o okno popolnoma senčimo to ne moti estetike prostora samega, kar se lahko precej hitro zgodi, ko v prostor vključimo zavese.

Najboljši način da se izognemo monotonemu izgledu je to, da se odločimo za panelne zavese, ki nam omogočajo to, da izberemo panele v različnih barvah in prosojnostih ter tako lahko ustvarimo zanimivo igro barv in senc pred oknom. Prav tako so panelne zavese izjemno enostavne za vzdrževanje, saj jih ni treba prati ali brisati. Skoraj vse tkanine, ki se uporabljajo za izdelavo zaves, kot so panelne zavese, so obdelane s posebnimi kemikalijami, ki preprečujejo bledenje barv in hkrati preprečujejo to, da bi se na tkanini nabiralo preveč prahu, kar je lahko problem z zavesami, ki jih moramo tudi pogosto prati.

Za zunanje senčenje so najbolj učinkovite tende

Ko poleti uživamo piknik na terasi ali na vrtu lahko kaj kmalu postane preprosto prevroče, kar pomeni, da moramo najti način, da prostor zasenčimo, ampak še vedno ohranimo pravi občutek odprtega prostora in ravno to omogočajo tende.

Lahko se odločimo, da bomo namestili tendo, ki se zapira in odpira ročno, s pomočjo ročke, ki jo zavijamo in odvijajo in s tem večji ali manjši del tende spravimo iz njene kasete, lahko pa se odločimo za nekoliko modernejši način, ki nam omogoča, da tendo pospravimo ali razvijemo le s pritiskom gumba. Lahko se odločamo za tende, ki to funkcijo izvajajo tako, da imamo mi v rokah daljinec, lahko pa se odločimo in v steno vgradimo kontrolno panelo, ki jo v bistvu sestavljata le dve stikali identični stikalom za luč, seveda standardnih velikosti, in nato na ta način upravljamo senčilo.