Klimatske naprave in grelniki Webasto

Webasto je sinonim za vrhunske klimatske naprave in grelnike, ki so namenjeni različnim vrstam vozil. Blagovna znamka na prodajne police vseskozi postavlja nove, še bolj izpopolnjene naprave, ki uporabnikom prinašajo številne prednosti.

Električna ogrevalna naprava Webasto se samodejno aktivira. Vzdrževalno polnjenje akumulatorja nadomesti energijo, ki je potrebna za delovanje ventilatorja. Takšna naprava torej lahko deluje, ne da bi bil pri tem obremenjen avtomobilski akumulator.

Z uporabo električnih ogrevalnih naprav Webasto lahko prihranite do kar 40 %

Sodobno zasnovana električna naprava za ogrevanje vozil Webasto je precej ugodnejša v primerjavi z drugimi ogrevalnimi napravami za parkirana vozila na gorivo. Prihranek je lahko tudi do 40 %; seveda je vse v veliki meri odvisno od modela vozila.

Ogrevalna naprava Webasto deluje povsem brez izpustov. To je odlično za okolje in tudi za vas. Ogrevanje se torej lahko uporablja tudi v garaži. Dobro segret motor proizvaja veliko manj škodljivih izpustov že takoj po samem zagonu.

Polnjenje klime za optimalno delovanje vašega jeklenega konjička

Polnjenje klime je zagotovo precej nadležno opravilo, a velja za nujno vzdrževalno delo, sploh če želimo, da bo jekleni konjiček deloval tako, kot si želimo.

Ključni sestavni deli avtomobilske klime, ki sodelujejo pri polnjenju, so kompresor, kondenzator in uparjalnik. Vse tri dele povezuje četrta ključna sestavina. To je posebna vrsta plina, s katerim je napolnjena vsa klimatska naprava. To je torej plin, ki ga je potrebno na vsake toliko časa zamenjati.

Čas za polnjenje klime

Ko nastopi čas za polnjenje klime, je treba iz avtomobilske klime najprej izčrpati star plin. Nato se v sistemu ustvari vakuum, ki poskrbi za dodatno prečiščevanje klime. Po čiščenju je treba v sistem dati nov plin in preveriti še tako delovanje kot tudi samo tesnjenje sistema.

Klima v avtu se lahko tudi poškoduje oziroma obrabi, zato jo je treba na vsake dve leti nujno pregledati.