Parketi izbranega proizvajalca

Če pri izbiri talne obloge prisegate na naravne materiale lepega videza, je parket odlična izbira. izbirajte le med parketi uveljavljenih proizvajalcev. Na voljo so vam v številnih specializiranih prodajalnah oziroma vam jih ponujajo podjetja, ki se ukvarjajo s parketarstvom.

Parketi se med seboj ne razlikujejo zgolj po proizvajalcu, temveč tudi po vrsti. Na voljo so vam neštete različice, zato je pri izbiri naravne talne obloge za vaš dom še toliko bolj dobrodošla pomoč strokovnjakov oziroma parketarjev.

Nakup, dostava, polaganje in vzdrževanje parketa

Med parketi vas bo zagotovo še posebej navdušila katera od številnih različic. Parket naročite lahko kar po spletu, ponudnik poskrbi tudi za dostavo na dogovorjeno lokacijo, po vaši želji vam parket lahko že položi. Za vzdrževanje pa boste morali v večji meri poskrbeti sami. Strokovnjak za parket vam lahko ponovno priskoči na pomoč, ko se boste odločili za obnovo talne površine.

Parketi so na sploh za vzdrževanje in čiščenje preprosta talna obloga. Najpogosteje jih lahko najhitreje očistimo s kar napol vlažno krpo ali pa s sesalnikom.

Parket hrast je najpogostejša izbira najzahtevnejših kupcev

Opazili ste, da se parketi med seboj razlikujejo v ne prav malo stvareh. Ključna razlika med njimi je tudi v sami drevesni vrsti, iz katere so narejeni. Med najbolje prodajanimi vrstami je zagotovo parket hrast.

Parket hrast med vsemi tipi parketov velja za najbolj trpežnega in kot takšen vam lahko ob primernem vzdrževanju omogoča najdaljšo življenjsko dobo.

Cena za parket iz hrasta

Če vas mika parket hrast, naprej preverite okvirno ceno takšne talne obloge. Ceno vsak posamezni ponudnik parketov določa sam, zato so razlike med cenami lahko precej velike.

Okvirno ceno za kvadratni meter hrastovega parketa lahko najdete na spletu. Najbolje je, da preverite več ponudnikov ter jim za konkretno ceno pošljete povpraševanje. To lahko naredite preko spletne pošte ali pa v podjetje s parketi pokličete po telefonu.