Izbira zanesljivega servisa

Avtomobilski servis je izredno pomemben partner za vsakega voznika, ki želi za svojega jeklenega konjička kar najbolje poskrbeti. Poleg vseh rednih pregledov in posegov lahko izkoristimo še dodatne prednosti, ki jih ponujajo zanesljivi serviserji. A najprej bo treba takšnega ponudnika najti, šele nato si lahko obetamo kakovostnih storitev.

Odločimo se seveda za pooblaščeni servis za svojo znamko, poleg tega se običajno obrnemo na servis, ki nam je blizu. Za voznike vozil Škoda bo to Škoda servis, Ford ima svoj servis in tako naprej. Nekateri serviserji so pooblaščeni za več znamk, še posebej če gre za znamke v isti skupini. Poleg tega je treba vedeti, kje najti dober Škoda oziroma Ford servis. Ljubljana je običajno najboljša izbira, saj ponuja največ možnosti. Gotovo bo moč v mestu najti dober Ford servis – Ljubljana namreč dobro pokriva priljubljene znamke, v mestu so tudi najboljši serviserji. To so le pozitivne lastnosti, ki jih je pametno izkoristiti. Z izbiro dobrega serviserja lahko naredimo veliko razliko pri svoji izkušnji na dolgi rok.

Običajno ni dovolj, da izberemo le serviserja, ki pozna določeno znamko, in najdemo prikladno lokacijo. Za Ford servis Ljubljana ponuja kar nekaj možnosti, tako da samo s temi kriteriji še nismo prišli do končnega odgovora. Enako velja za Škoda servis in druge znamke, ki so dovolj priljubljene, da imajo več ponudnikov servisnih storitev. Odločamo se na podlagi ponudbe, saj se ta pri različnih servisih lahko močno razlikuje. Nekateri imajo zelo bogato ponudbo, predvsem pa se seveda osredotočimo na storitve, ki jih bomo verjetno tudi potrebovali. To je recimo hitri servis na cesti, če nam med vožnjo ponagaja kakšna okvara ali poškodba. Prav tako je treba premisliti o dobavljivosti nadomestnih delov ter možnostih servisiranja v primeru kakšnih večjih okvar ali poškodb. Spet pridejo do izraza priljubljene znamke, na primer Škoda – servis namreč že ima na zalogi pogosto uporabljane nadomestne dele, ostale pa lahko hitro dobavi.