Dentalna protetika v Sloveniji

Pri obisku zobozdravnika koristimo različne storitve, večinoma pa se srečujemo le s kakšnimi osnovnimi zdravljenji in rednimi pregledi. Vedno bolj priljubljene pa so tudi storitve, ki sodijo med nekoliko zahtevnejše. T oso pogosto tudi samoplačniške storitve, ki postajajo vedno ugodnejše. Predvsem na področju protetike je opaziti mamljivo ponudbo, ki vključuje širok spekter možnih rešitev za praktično vsak primer.

Veliko pozornosti so deležni implantati, ki so zelo vsestranski. Pomagajo lahko pri različnih posegih, predvsem pri nadomeščanju posameznih zob. V tem primeru lahko uporabimo zobni vsadek, na katerega namestimo ustrezen protetični izdelek. Na ta način se izognemo obremenitvam drugih zob, ki bi morali podpirati nadomestek, če bi se odločili za zobni mostiček ali kakšno sorodno rešitev. Implantati pa lahko služijo tudi drugim namenom, saj v vsakem primeru ponujajo zanesljivo sidrišče, ki ga je možno izkoristiti za pripravo različnih protetičnih rešitev. Nenazadnje so lahko implantati izjemno uporabni tudi pri izdelavi kompletnih protez – prav te rešitve so med bolj priljubljenimi, saj zagotavljajo zelo prepričljiv rezultat, in to brez potrebe po zahtevnih operacijah.

Ena takšnih rešitev je all on 4. V Sloveniji najdemo več ponudnikov, običajno pa so to izkušeni zobozdravniki, ki se spoznajo na pripravo dentalnih rešitev v posebnih primerih. To je vsekakor dobrodošlo, saj želimo zobozdravniku pri takšnem posegu povsem zaupati. Ker je all on 4 v Sloveniji dokaj priljubljena storitev, lahko najdemo dovolj ponudbe, torej bomo z izbiro dobrega zobozdravnika deležni dobrih rezultatov. Ta poseg vključuje namestitev štirih vsadkov, na katere se namesti kompletna proteza. To pomeni, da je možno zelo enostavno nadomestiti manjkajoče ali poškodovano zobovje. Kakovostni implantati zagotavljajo zelo zanesljivo protezo, poleg tega jih je dokaj enostavno namestiti tudi brez operacije. Posledično je za all on 4 v Sloveniji cena relativno ugodna, čeprav gre za obsežen poseg, ki vključuje napredne protetične izdelke in kakovostne storitve.