FAP filter zahteva tudi čiščenje, v primeru nepravilnega delovanja

Čeprav si vsak izmed nas želi imeti svoje osebno vozilo, moramo pred tem biti pripravljeni na to, saj vozilo ne predstavlja majhnega stroška. Za samo vozilo je namreč potrebno redno skrbeti, ga servisirati in pa vzdrževati. To je pomembno predvsem za to, da se izognemo raznim večjim okvaram, ki nas lahko pripeljejo do zares visokih stroškov, tega pa si zagotovo ne želi nihče izmed nas. Ob rednih servisih bomo tako lahko manjše napake hitro odpravili in poskrbeli za minimalne stroške.

FAP filter je filter, ki se nahaja v dizelskih motorjih in skrbi za izločanje nezgorelih trdih delcev. Le ta pa lahko velikokrat lastnikom vozila tudi nagaja in ga je potrebno očistiti v primeru nepravilnega delovanja. Najpogostejši vzrok za zamašitev filtra je pogosto vožnja na kratke relacije in mestna vožnja. Takrat je motor namreč v nizkih obratih in ne doseže dovolj visoke temperature za proces regeneracije.

FAP filter pa se seveda lahko zamaši tudi v primeru nepravilnega delovanja motorja, ali pa zaradi neustreznega olja. Zato je še toliko bolj pomembno, da servise prepustimo strokovnjakom in se jih ne lotevamo sami, saj si lahko povzročamo nepotrebne stroške.

 

Čist DPF filter ne predstavlja previsokega stroškovnega zalogaja

 

Ljudje v veliko primerih iščemo alternativne rešitve, ki nam seveda prinesejo nižje stroške, kot bi nam jih prvotna izbira. Tako je tudi pri vozilih, saj velikokrat pride do kakšnih okvar, ki nam ponujajo alternativne rešitve, katere nam zagotavljajo nižje stroške.

Čist DPF filter je tako zagotovo boljša odločitev kot menjava le tega, saj samo čiščenje ne predstavlja previsokega stroškovnega zalogaja. Pomembno pa je, da to delo prepustimo strokovnjakom na tem področju, ki poskrbijo za profesionalno izvedbo samega dela.

Čist DPF filter je urejen tudi zelo hitro, kar pomeni, da bomo naše vozilo lahko zelo hitro dobili nazaj in ga lahko nemoteno uporabljali.