Zobni implantati uspešno nadomeščajo izgubljene zobe

Zobni implantati nas lahko rešijo v primeru, da v nesreči izgubimo kakšen zob. Ko se nam odlomi zob smo navadno precej nesrečni, saj so zobje del našega lepega nasmeha in zato si nihče ne želi ostati brez zoba. Vsekakor pa se včasih zgodi, da zaradi udarca, padca ali trka, izgubimo zob ali dva.  

Zobni implantati nam tu omogočajo edinstveno rešitev, saj nam lahko zobozdravniki v zdravo dlesen namestijo implantat in nam nato nanj namestijo keramično krono našega novega zoba. Seveda proces ne bo najcenejši, vendar pa bo to zob, ki ga bomo brez težav uporabljali še dolgo let. 

Zobni implantati so ključni za kvalitetno prehranjevanje in življenje in zato so vedno bolj priljubljeni in zaželeni. 

 

Ortodontski aparat je primeren tudi za starejše

Ortodontski aparat so včasih nosili le najstniki, saj starejšim ljudem zobozdravstveno varstvo ne krije stroškov zobnega aparata. Ortodontski aparat nam pomaga, da si poravnamo krive zobe. Kdor ni v mladosti poskrbel za raven in lep nasmeh, si lahko to uredi tudi v odrasli dobi. Seveda pa bo moral za storitev plačati. Ker so stroški ravnanja zob z aparatom visoki, je dobro da si poiščemo ordinacijo, ki nam bo lahko pripravila ustrezen paket zdravljenja. 

Ortodontski aparat nam dandanes resnično hitro poravna zobe. Včasih so se zobje ravnali tudi po 10 let. Z današnjimi ortodontskimi aparati pa si zobe lahko zravnamo že v dveh letih. Nato pa moramo le že nositi snemljivi aparat, ki poskrbi, da se zobje ne premaknejo nazaj v začetni položaj. Pravilno postavljeni zobje so tudi veliko bolj zdravi. Stisnjeni zobje so namreč bolj podvrženi kariesu in zobni gnilobo. Da to preprečimo, moramo zobe čimprej uravnati. 

Ortodontski aparat nam lahko zobe poravna tudi že 10. mesecih. Pomembno je, da se odpravimo do dobrega ortodonta, ki bo naše zobe preučil in naredil dober plan, za ravnanje naših zob.