Idealna rešitev za popolno zobovje

Skrb za zdrave in lepe zobe je lahko dokaj zahtevna, tako da se praktično vsak sooča z določenimi težavami, ki zahtevajo zobozdravniško posredovanje. Včasih pa so te težave bistveno večje in pridejo v poštev le naprednejše rešitve. V tem primeru je dobro vedeti, da so takšne rešitve na voljo in ponujajo zelo dobre rezultate.

Odličen primer je lahko že zobni aparat. Ta pogosto povsem premesti nepravilno izrasle zobe in preoblikuje zobovje v idealno obliko. Posebej dobro se obnese nevidni zobni aparat, ki hkrati ne okrni izgleda zob. Seveda ima tudi nevidni zobni aparat predvsem funkcionalno nalogo, tako da se je treba najprej osredotočiti na specifične potrebe in pričakovane rezultate, a gotovo se lahko zanesemo na to, da bomo dosegli dober učinek s takšnim posegom. Ne glede na to, ali uporabimo vidni ali nevidni zobni aparat, lahko uspešno premestimo zobe in preoblikujemo zobovje, tudi če je izhodiščno stanje zelo neugodno. Gre za trajno rešitev, ki lahko naredi izjemno veliko razliko v funkcionalnosti in predvsem v izgledu zobovja.

Še bolj izrazito razliko ponuja proteza na implantatih, ki predstavlja pravo čudo sodobnega zobozdravstva. Gre namreč za celovito rekonstrukcijo manjkajočega ali poškodovanega zobovja, pri čemer nimamo opravka s kakšnimi posebej zapletenimi, invazivnimi ali bolečimi posegi. Proteza na implantatih se postavi na štiri zobne vsadke, ki jih je možno običajno vgraditi kar brez rezanja in operacije. Takšne proteze so v končni fazi zelo zanesljive in vzdržljive, a že v izhodišču navdušujejo z mnogimi prednostmi, ki spremljajo sam proces izdelave in namestitve proteze. V tem oziru se proteza na implantatih gotovo uvršča med idealne rešitve za tiste, ki želijo v celoti povrniti funkcionalnost svojega zobovja, seveda pa s tem povrnemo tudi lep nasmeh. Takšne zobozdravniške storitve so običajno razlog za veliko zadovoljstvo pri pacientih, ki se odločijo za to.