Zobna protetika – fiksna ali snemna

Zobna protetika v zobozdravstvu poskrbi za uspešno nadomeščanje novih zob. Protetika se na splošno deli na snemno in na fiksno.

Sicer pa pod pojmom zobna protetika najverjetneje pomislimo najprej na zobne aparate, za katere se odloča tudi vse več odraslih ljudi.

Zobna protetika v zadnjem času daleč v ospredje postavlja invisalign oziroma skoraj popolnoma neviden aparat, ki je postal izjemno priljubljen tako pri nas kot tudi drugje po svetu. Gre za snemljiv zobni aparat, ki si ga od bliže lahko pogledate tudi v spletni galeriji priznanih ponudnikov storitev ter izdelkov, ki se navezujejo na zobno protetiko.

Zobna protetika torej poskrbi tudi za izjemno lep ter zdrav nasmeh, ki ga lahko dosežete tudi z vse bolj priljubljenim beljenjem zob. Tovrstni postopek je še toliko učinkovitejši, če poteka z laserjem. Ker je storitev ugodna, se zanjo odloča vse več ljudi. Morda ste z različnimi sredstvi zobe do sedaj belili kar sami in glede na to, da pravih učinkov na dolgi rok niste uspeli doseči, je čas, da se tudi vi prijavite na beljenje zob, ki bo potekalo pod strokovnim okriljem.

Implantatzobni vsadek, ki se preprosto in brez bolečine namešča v ustno votlino

Se vam je kdaj pripetilo, da ste iznenada ali po pričakovanju ostali brez zoba ali celo več zob hkrati? Verjetno vas je v tistem hipu navdala groza, kako boste vso stvar lahko hitro, uspešno in ne nazadnje tudi ugodno rešili.

Implantat oziroma zobni vsadek je odlična rešitev sodobne zobne protetike. Gre namreč za izjemno kakovostno vrsto nadomestka za zobno korenino.

Implantat je narejen iz titana – kakovostnega materiala, ki ob pravilnem vzdrževanju ter čiščenju v ustni votlini lahko zdrži zelo dolgo časa. Če je tudi vas doletela izguba zoba ali zob, so torej zobni implantati več kot odlična rešitev. Vsekakor pa vas bodo specialisti pred tem preverili, ali ste sploh pravi kandidat za to.