Rekuperator zraka svoje delovanje prilagaja našim potrebam

V sodobnih gradnjah so prezračevalni sistemi izjemno pomembni, saj bistveno vplivajo na kakovost bivanja. Zaradi zrakotesnosti je pretočnost zraka minimalna, kar pomeni, da je potrebno ustrezno poskrbeti za to, da zrak neprekinjeno kroži in hkrati pride tudi do izmenjave porabljenega in svežega zraka. Za takšne energetsko učinkovite gradnje je najbolj primerno prezračevanje z rekuperacijo, pri katerem ima pomembno vlogo rekuperator zraka. Le ta je zadolžen za izmenjavo dovodnega in odvodnega zraka, kot tudi za vračanje toplote nazaj v prostor.

Rekuperator zraka je neke vrste prezračevalna naprava, ki nam omogoča natančno regulacijo in nastavitev pretokov zraka. S pomočjo zaslona na dotik lahko nastavimo tedenski program delovanja, kar pomeni, da je v času ko smo doma povečano delovanje prezračevanja, ko pa smo z doma, lahko prezračevanje nastavimo na minimalno delovanje. Rekuperator zraka poskrbi rudi za filtracijo zraka, kar pomeni, da je ta način prezračevanja še posebej primeren za vse alergike.

Cevi za prezračevanje z antibakterijskim in antistatičnim certifikatom

Z razvojem sodobnih izolativnih materialov se je izredno povečala tudi zrakotesnost sodobne gradnje, zaradi česar je postalo odpiranje oken popolnoma neučinkovit način prezračevanja, saj s tem ne moremo dosegati dovolj velike pretočnosti zraka. S tem so se pojavile vedno večje potrebe po prisilnem prezračevanju oziroma različnih prezračevalnih sistemih, med katerimi je prezračevanje z rekuperacijo najbolj kakovostno in učinkovito. Za nemoteno delovanje tovrstnega prezračevanja so izjemno pomembne tudi cevi za prezračevanje.

Prezračevalni sistem je izredno kompleksen sistem, ki ga sestavljajo različno velike cevi za prezračevanje, rekuperator zraka, različni razvodi in kanali ter ventili in rešetke. Za optimalno prezračevanje je izjemno pomembna njihova kakovostna povezanost in napeljava od kanala za povezavo s fasado do dovodnih oziroma odvodnih ventilov v bivalnih prostorih. Pomembno je, da se za dovod zraka uporabljajo cevi za prezračevanje najvišje kakovosti, ki imajo tudi antistatični in antibakterijski certifikat, ki je garancija za kakovost.