Viličar za sodobno skladišče

V sodobnih skladiščih poteka delo skoraj izključno s pomočjo naprednih in zmogljivih naprav. Kader imamo zato, da operira z opremo, ki lahko enostavno premika in dviguje težke tovore. Seveda imamo v takšnem okolju celo vrsto različnih nalog, za katere lahko poskrbimo na različne načine, a ne moremo zanikati, da za delo s težkim tovorom potrebujemo predvsem zmogljivo in zanesljivo opremo. V sodobnih skladiščih pridejo v poštev naprave, ki poleg tega ponudijo še nekatere dodatne funkcionalnosti in specifične prednosti.

Električni viličarji

Izkažejo se recimo prednosti električnega pogona. Električna vozila so nasploh zelo priljubljena, tudi v delovnem okolju. Najbolj pridejo električni viličarji do izraza v zaprtih skladiščih in manjših prostorih, kjer potrebujemo elegantno in uporabniku prijazno opremo za delo s težkim tovorom. Pričakujemo lahko zelo dobro izkušnjo, tudi če uporabimo kak dokaj osnoven model, saj ima električni pogon v vsakem primeru odločilne prednosti, recimo že to, da ne sprošča izpušnih plinov in ne povzroča hrupa.

Na dolgi rok imajo električni viličarji še mnoge druge prednosti. Gotovo bodo upravitelji takšne opreme veseli nižjih stroškov, ki nastajajo ob vzdrževanju in servisiranju opreme. Čiščenje električnih motorjev je lažje, manj je kritičnih gibljivih delov, zato je tudi vzdrževanje lažje, pričakovana življenjska doba pa je daljša. Stroški na dolgi rok bodo minimalni, sploh v primerjavi s tistimi, ki jih prinaša viličar z motorjem z notranjim izgorevanjem. 

Električni viličarji so lahko zelo zmogljivi, še bolj prepričljivi pa so pogosto kakšni manjši in elegantnejši modeli, ki jih uporabljamo tam, kjer ni veliko prostora za delo. Tak viličar pride prav tudi v kakšnih trgovinah in podobnih okoljih, če ga znamo dobro izkoristiti. V vsakem primeru lahko pričakujemo zadovoljstvo pri dolgoročni uporabi, sploh če izberemo kak napreden model, ki bo že takoj predstavil tudi nekatere izboljšave pri uporabniški izkušnji, tudi pri varnosti pri delu.