PVC lamele se najpogosteje uporabljajo v živilski industriji 

Ne glede na to, ali živimo v stanovanju ali hiši, povsod se pojavi želja po ureditvi ali spremembi prostora, sploh, če imamo na razpolago večje prostore. Prostore lahko pregradimo. Namen pregradnje je zmanjšanje prepiha, lahko pa nas tudi varuje pred umazanijo. Najbolj enostavni sistem,ki nam to omogoča, je uporaba PVC lamele. 

PVC lamele največkrat uporabijo živilski industriji, v kmetijstvu, žagah, skladiščih, v zdravstvenih prostorih, hladilnicah in gostinstvu. Pvc lamele ne glede na njihovo lego ohranjajo ogromno svetlobe v prostoru. 

PVC lamele so izdelane iz različne plastike, po videzu so prozorne. Uporabljajo se za višine do 2.5 metra, po navadi pa so široke 2 metra. Pomembno je tudi v kakšni meri je prostor izpostavljen prepihu. Ob vstavljanju v prostor se PVC lamele medsebojno prekrivajo. Če je izpostavljenost prepihu večja se pvc lamele bolj prekrivajo. To naj bi bilo nenapisano pravilo. 

PVC lamele in njihovo vstavljanje v prostor je zelo različen. Je pa tudi zelo preprost in enostaven. Pri tem so natične in nosilne letve iz nerjavečega jekla, to pa zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

Večnamenski hlevski ventilatorji 

Hlevski ventilatorji se ne uporablja samo v kmetijskih objektih, ampak tudi v raznih skladiščnih objektih, proizvodnjo, poslovne prostore, saj tam so slabi klimatski pogoji. Se pravi tam je potrebna nenehna menjava zraka. 

Hlevski ventilatorji ima stabilno galvanizirano ohišje, ki je primerno za obesno vpetje. Hlevski ventilatorji imajo nerjavečo eliso, ki je zaščitena z žaluzijo ali mrežo. Po navadi ima 3 fazni motor. Moč motorja je odvisna od velikosti ventilatorja. 

Hlevski ventilator se namesti na avtomatsko prezračevanje ter regulacijo in se po navadi uporablja v hlevih kjer ima svoj dom perutnina in govedo. 

V Sloveniji se kmetje bolj posvečajo govedoreji in perutninarstvu. Splošno je znano, da ima imamo ogromno travnatih površin, kjer govedo pasemo. Pašniki se raztezajo po vsej Sloveniji od Kočevja pa do Bleda. Štajerska je znana po močnem perutninarstvu, vendar se ta panoga kmetijstva širi po vsej Sloveniji. Kmetje imajo hiter zaslužek od perutninarstva. Za obe panogi potrebujemo hlevski ventilator, saj je na enem mestu več živali, in se mora prostor prezračevati.