Polaganje parketa

Gotovi parket je v velikem porastu in ravno tako mojstrov za en dan, ki se doma lotijo polaganja parketa. Sodobni parket deluje na klik sistemom. To pomeni, da se posamezne deske ali plošče spojijo zgolj s klikom, lepljenje ni potrebno. Lastniki objektov se radi lotijo polaganja paketa sami, saj tako privarčujejo.

Gotovi paket je enostavno položiti, vendar lahko laiki naletijo na oviro, ki ji ne bodo kos. Polaganje parketa posebno pozornost zahteva v prostorih, ki so nepravilne oblike, starejših in dotrajanih prostorov. Pri polaganju gotovega parketa moramo biti pozorni na smer polaganja, sicer bo lahko končni rezultat negativen.

S pravimi nasveti, znanji in orodji vam lahko uspe polaganje parketa. Vprašati pa se moramo ali se nam to splača, ne samo finančno, ampak tudi časovno. Parket je zelo občutljiv in zato moramo imeti vsa strokovna in praktična znanja. Parket mora biti pravilno položen, saj drugače lahko pride do odstopanja in ga bo treba ponovno položiti in obnoviti, kar nam bo predstavilo še večje finančno breme.

Problemi pri polaganju parketa se pojavijo sploh v starejših hišah, neravne stene in neravna tla.

Notranja steklena vrata

Notranja steklena vrata pripeljejo svetlobo v vaš stanovanjski objekt. Posebnost teh vrat so stekla. Njihova stekla so obdelana na različne načine.

Steklokeramični sitotisk ali digitalni tisk je prvi način. Pri postopku steklokeramičnega sitotiska se keramične vžgejo v površino stekla. Kar štiri različne barve vsebujejo motivi na površini stekla. Na sončno svetlobo, toploto in vlago v bivalnih prostorih so kemične barve izredno odporne. Z Eriksonovim testom je trdnost keramičnega sitotiska potrjena.

Keramična barva je pri digitalnem tisku natiskana na steklo in takoj za tem vžgana v steklo. Pet osnovnih barv je pri tem možno nanesti, ter njihove odtenke. Te osnovne barve so črna, rumena, modra, zelena in rdeča. Struktura na stekleni površini je komaj občutna zaradi tankega nanosa barve. Hkrati pa je motiv popolnoma identično viden na obeh straneh stekla.

Kakovostno zasnovana notranja steklena vrata so vam na ogled tudi na spletni strani uveljavljenega proizvajalca.