Naravni materiali za strešne kritine

Strešne kritine so na voljo v pestri ponudbi, v kateri najdemo najrazličnejše materiale in izvedbe. Skozi zgodovino je bila raznolikost teh materialov še bolj izrazita, pomislimo recimo na slamnate strehe, ki so bile svojčas standard. Danes seveda uporabljamo druge materiale, ki pa niso nujno novejši, čeprav so izdelki iz njih veliko bolj dovršeni – ena izmed možnosti je na primer tudi glinena strešna kritina, ta material pa ima v gradbeništvu izjemno dolgo zgodovino.

Ne samo, da z uporabo gline stavimo na preverjeno in preizkušeno rešitev, temveč si lahko obetamo še mnogih drugih prednosti. Seveda je pomembno, da izberemo kakovosten izdelek, ni vsaka glinena strešna kritina primerna za uporabo v vseh razmerah. Med najbolj priljubljene sodi kritina Creaton, ki bo navdušila predvsem tiste kupce, ki iščejo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Poleg tega pa ti izdelki izpostavljajo še druge prednosti naravnega materiala, nenazadnje tudi to, da je glina do okolja izjemno prijazen material, kritina Creaton pa ne vsebuje nepotrebnih dodatkov, recimo keramike. 

V končni fazi pa je pomembno predvsem to, da kritina svojo nalogo dobro opravlja. Pri tem se naravni materiali izkažejo prav tako dobro kot umetni, zato pa so tovrstne kritine tako priljubljene. Kritina Creaton zagotavlja desetletja zadovoljstva, saj ima kar 50-letno garancijo. Tudi to je svojevrstno potrdilo kakovosti in zanesljivosti kritin iz naravnih materialov, hitro namreč ugotovimo, da je tudi glinena strešna kritina izjemno dobro pripravljena na grožnje, ki jih predstavljajo dejavniki okolja. 

Funkcionalne prednosti glinene kritine

Poleg tega ima glinena strešna kritina tudi različne funkcionalne prednosti. Zelo dobro se na primer obnese v mrzlih in vlažnih podnebnih pasovih oziroma v zimskih dneh, ko se izkaže, da nudi optimalno zaščito pred vlago in zmrzaljo. Seveda mora zagotavljati tudi dobro zaščito pred škodljivim sončnim sevanjem, piko na i pa dodajo še druge funkcionalne prednosti.