Kakovostna oprema na postelji

Kompromisi pri izbiri ležišča in posteljnine lahko vodijo do velikih težav s spancem in tudi do hujših posledic, ki se kažejo na zdravju. V vsakem primeru pa se gotovo ne želimo premetavati po postelji in bedeti do zgodnjih jutranjih ur. Bolje bo, da se opremimo s kosi, ki zagotavljajo miren in kakovosten spanec.

Težko bi rekli, kateri kos opreme na to najbolj vpliva, saj je pomemben cel komplet posteljnine, pa tudi drugi izdelki, ki jih pri spanju uporabljamo. Posebej pomembni so tisti kosi, s katerimi smo pri spanju v neposrednem stiku.

Vzglavnik

Kakovosten vzglavnik je gotovo vreden svoje cene. Ne moremo pa reči, kateri bo najboljši. Mnogi prisegajo na vzglavnik iz perja, ki ponuja posebno udobje, medtem ko drugi zagovarjajo spominsko peno, tretji spet hvalijo vzglavnike iz drugih sintetičnih polnil. Vzglavnik iz perja je udoben, mehek in topel, spominska pena ponuja zanesljivo oporo in optimalno držo pri spanju, umetna polnila pa so običajno cenejša in dosegajo lahko različne učinke. Prava izbira je odvisna od okusa in potreb, tudi od cene, ki pa ne sme biti glavni dejavnik. Vzglavnik iz perja je recimo nekoliko dražji, a povsem vreden svoje cene, če nam odgovarjajo takšni vzglavniki.

Prevleka za jogi

Pri ležanju na postelji pod seboj verjetno nimamo takoj vzmetnice, ampak je vmes še prevleka za jogi, lahko pa tudi kakšna dodatna plast za udoben spanec. Ravno s prevleko smo v neposrednem stiku, zato je treba zagotoviti, da ta ponuja udoben spanec. Morda si ne bi mislili, a gre za izjemno pomembno komponento kompleta posteljnine, ki lahko kar sama močno odloča o tem, kako udobno se bomo počutili v postelji – v stalnem stiku s kožo je lahko groba in neprijetna, lahko povzroča celo alergije. Še posebej se prevleka za jogi izkaže za pomembno v toplih nočeh, ko mora učinkovito odvajati znoj. Kakovost naj bo na prvem mestu!