DPF filter ima samo tri enostavne lastnosti

DPF filter se ponaša s tremi zelo preprostimi lastnostmi. To so preprost servis, dolga življenjska doba ter visoka stopnja ločevanja.

Najpogostejša razloga, da se DPF filter zmaši, sta predvsem vožnja na kratke relacije in vožnja po mestu. Takrat je motor v nizkih obratih, in ne doseže primerne temperature in s tem onemogočimo vozilu, da bi se sam regeneriral.

Na tak način se v keramični (in kovinski pri starejših modelih, tudi v kolikor so sredico že imeli zamenjano) sredici delci nakopičijo in s tem čisto zaprejo pretočnost izpušnih plinov. In tako pride do zamašitve DPF filtra.

Nujno je potrebno najprej ugotoviti vzrok zamašitve, to je napaka v motorju, ki jo je pred čiščenjem ali menjavo, če je satovje hudo poškodovano nujno potrebno zamenjati. DPF Filter se kar tako ne zamaši. Če se čiščenje DPF filtra (in menjava) izvedeta brez odprave vzroka zamašitve, se lahko stroški močno dvignejo. Priporočljiva je vožnja na daljšo relacijo vsaj 1-krat na 1 ali 2 tedna, da se med daljšo vožnjo aktivira regeneracija DPF filtra, ki ga samodejno očisti.

Preventivno čiščenje DPF filtra

Tako kot to velja za prav vse dele avtomobila, moramo dobro poskrbeti tudi za DPF filter, še posebej za njegovo predčasno oziroma preventivno čiščenje.

Preventivno čiščenje nam namreč omogoča, da lahko življenjsko dobo tega pomembnega dela podaljšamo vsaj za polovico. V nasprotnem primeru pa imamo lahko s tem kar nekaj stroškov.

Čiščenje DPF filtra – hitro, kakovostno, učinkovito pa tudi cenovno ugodno – nam pri nas ponuja kar nekaj priznanih podjetij, ki jih boste najlaže našli kar s pomočjo spleta in preko njega z zaposlenimi strokovnjaki za čiščenje DPF filtra vzpostavili tudi kontakt.

Čiščenje DPF filtra, ki je okolju prijazno, vam ponuja eno od najbolj priljubljenih podjetij, ki vam na svoji spletni strani ponuja še vrsto drugih kakovostnih in ugodnih storitev ter avto delov za vaše vozilo.