AED Slovenija za reševanje življenj

AED Slovenija je baza vseh defibrilatorjev, ki so na voljo v različnih delih Slovenije. Ker so zastoji srca pogosti in se lahko zgodijo kjerkoli in komurkoli, je dobro, da so defebrilatorji razširjeni po vseh krajih. Pomen defirilatorja bi morali ozavestiti tudi naši osnovnošolci in srednješolci. E tako bodo lahko v primeru potrebe, znali pravilno pomagati sočloveku. 

AED Slovenija je tudi geslo, ki ga lahko vpišemo v internet in z njegovo pomočjo najdemo bazo vseh nameščenih naprav. Čeprav v šolah defibrilatorjev navadno ni, bi se morale šolske ustnove odločiti za konkreten tečaj prve pomoči, kjer bi otrokom in dijakom razložili tudi način uporabe defibrilatorja. Čeprav je naprava enostavna za uporabo, je prvo rokovanje z njo lahko izjemno težko, saj ne vemo kaj točno moramo storiti. V paniki pa je še toliko težje obvladati situacijo, ravno zato moramo tudi naše odraščajoče najstnike naučiti kako naprava deluje. 

Defibrilator AED za prvo pomoč

Defibrilator AED lahko reši življenje, če ga v pravem trenutku pravilno uporabimo pri osebi, ki doživi zastoj srca. Ravno zato je izredno pomembno, da je naprava na voljo na čim več mestih ter v čim več slovanskih krajih. Vse več vaščanov in krajanov različnih slovenskih vasi, se je začelo zavedati pomena defibrilatorja, zato jih veliko zbere denar za nakup naprave, ki bo lahko komu rešila življenje. 

Defibrilator AED je izredno enostaven za uporabo. Vseeno pa je dobro, da se v vsakem kraju, kjer je naprava na voljo izvede krajši tečaj, na kateremu se natančno prikaže pravilen način uporabe. Pomembno je namreč to, da ga bomo v nujnem primeru znali hitro in učinkovito pripraviti. Pravilno ga je potrebno namestiti na bolnika in ga zagnati. 

Defibrilator AED je narejen tako, da ga bo brez težav uporabil tudi otrok. Le navodilom bo moral slediti. Strokovnjaki so se pri izdelavi namreč potrudili in defibrilator izdelali tako, da bo blizu vsakomur.