Zakaj so dobre dražbe?

Vsaka stvar ali storitev je za nekaj dobra. In za nekoga seveda. Tako so dražbe dobre za kupce in hkrati tudi za prodajalce. Namreč, prodajalcem se mudi prodati, zato ponudijo nizko ceno, pri tem upajo, da se ta zviša med samo dražbo. To pa je dobro za kupca, kajti lahko izkoristi možnost dražbe in kupi določeno stvar bolj ugodno.

Koliko je za nekoga nekaj ugodno, je seveda odvisno samo od nas in naših finančnih zmožnosti. Nekomu bo nekaj drago, medtem, ko bo nekdo drug navdušen nad ceno nečesa in bo z veseljem sprejel možnost nakupa. Tako, da je recimo tudi dražba lahko za nekoga neprimeren način, čeprav je za večino ravno najugodnejši.

Koliko je določena dražba dobra za nekoga, je tudi odvisno od njegove uspešnosti na sami dražbi. Iste stvari žal ne more kupiti več ljudi hkrati in si jo lahko lasti zgolj en, torej tisti, ki lahko ponudi in tudi plača najvišjo ceno. Je pa za vsakega dobra priložnost in je prav da poskusimo, čeravno mogoče na dražbi ne zmagamo in domov odidemo praznih rok. Mogoče pa bomo imeli več sreče prihodnjič.

Kakorkoli, dražbe so vsekakor dobre, imamo tudi priložnost, da se vnaprej pozanimamo o predmetih na dražbi, si te ogledamo pred draženjem in kasneje tudi dražimo. Nekako vemo, koliko je dejansko vredna stvar in se zanjo potegujemo do določene cene.

Mogoče nismo med tistimi, ki so doslej sodelovali na dražbi in nam je mogoče ta neznanka. Smo že slišali, pa vendar se nikoli nismo nobene udeležili. Kar pa mogoče ni dobrbo in bi morebiti tudi sami morali pregledati ponudbo aktivnih dražb in h kateri pristoipiti. Si na ta način omogočiti enostavnejši in ugodnejši nakup.

Dražbe so zagotovo dobre oziroma so lahko dobra priložnost. Če ne poskusimo, tudi žal ne moremo vedeti. Če pa smo na dražbi uspešni, pa toliko bolje.