Vsestranski zložljivi stoli

Med vsemi vrstami stolov so verjetno prav zložljivi tisti, ki jih lahko uporabimo v najbolj raznolikih situacijah. V nekaterih primerih so preprosto nepogrešljivi, tako da jih je pametno imeti kar na zalogi, še posebej, če se pogosto lotevamo organizacije kakšnih dogodkov, pri katerih potrebujemo dodatna sedišča. A ravno zato, ker so takšni stoli zelo vsestranski, jih je pametno imeti pri roki tudi v drugih situacijah.

Zložljivi leseni stoli so zelo priljubljeni za uporabo na vrtu, terasi ali balkonu – poleg tega, da so dokaj kompaktni in ne zasedejo veliko prostora, so tudi lično oblikovani in prispevajo dobrodošlo estetsko dopolnitev okolja. Ker jih je enostavno pospraviti in shraniti za dlje časa, ni težav pri shranjevanju stolov čez zimo oziroma v času, ko niso v uporabi. Za nameček so leseni stoli običajno dobro odporni na vremenske vplive in so kot nalašč za uporabo na prostem – nekaj pozornosti pa je treba v tem primeru nameniti mehanizmu, ki omogoča zlaganje stola, saj so kovinski deli izpostavljeni koroziji in rjavenju.

Zložljivi stoli so kot nalašč za uporabo v primeru, da potrebujemo večje število stolov, uporabimo pa jih lahko tudi v domačih stanovanjih prostorih ali celo na delovnem mestu. V delovnem okolju se bo v praktično vsaki vlogi bolje obnesel namenski stol za pisarno, a tudi zložljive različice pridejo včasih v poštev. Še posebej v tistih pisarnah, ki niso le delovni prostor, temveč namenijo kakšen kotiček tudi sprostitvi in počitku – tam je zelo uporaben tudi primeren zložljiv stol za pisarno, spet se izkažejo tudi prednosti prihranka prostora ter enostavnega pospravljanja. Kot običajen stol za pisarno pa se zložljivi stoli običajno ne obnesejo najbolje.

V vsakem okolju so lahko takšni stoli uporabljeni v dekorativni vlogi ali pa kot stojalo za drugo dekoracijo, seveda pa so primerni tudi za občasno rabo tam, kjer stoli niso redno v uporabi.