Vinil tla lahko namestimo tudi sami

Vinil tla so izredno enostavna za namestitev. Četudi smo amaterji in nimamo veliko izkušenj s polaganjem tal, se lahko preizkusimo v postavljanju vinilnih talnih oblog. Ker so vinilne plošče izdelane tako, da se izredno enostavno namestijo, se je v postavljanju vinilne talne obloge preizkusil že marsikdo. 

Vinil tla nam nudijo tudi možnost zamenjave ene plošče po dokončanem delu. To pomeni, da lahko tudi na koncu opazimo del, ki nam ni všeč in ga zamenjamo. Na spletu imamo na voljo tudi veliko video posnetkov, kjer nam posamezniki prikazujejo pravilen način postavljanja vinilnih plošč. Če si pred začetkom dela pogledamo enega izmed takšnih videov, se bomo lahko hitro naučili. 

Vinil tla seveda postavljamo s pomočjo ustreznih pripomočkov, med katerimi ne sme manjkati meter, olfa nož ter mehko kladivo, s katerim poskrbimo, da so vinilne plošče pravilno nameščene. Ker se plošče nameščajo s klip sistemom, jih enostavno tudi odstranimo in popravimo morebitne napake. Poleg tega pa pri nameščanju ne potrebujemo nadležnega lepila, ki je pri postavljanju ostalih talnih oblog nujno potrebno. 

 

Gotovi parket je v celoti izdelan tovarniško

Gotovi parket je že vnaprej pripravljeni parket, ki po namestitvi ne potrebuje dodatnega obdelovanja. To pomeni, da ga že v tovarni pripravijo in ga nato mojstri le postavijo. Takšen parket ne potrebuje naknadnega lakiranja, kot ga potrebuje klasični parket. 

Gotovi parket je lahko dvoslojni ali pa trislojni. Običajno nanj nanesejo tudi do sedem plasti laka, kar je veliko več kot pri klasičnemu parketu, kjer se nanese največ štiri plasti laka. Takšen parket bo tudi dlje časa dobro izgledal in ne bo potreboval obnove. Medtem ko se klasični parket mora brusiti vsakih petnajst let, se gotovo parket obnavlja šele po dvajsetih ali celo petindvajsetih letih. 

Gotovi parket ravno tako potrebuje brušenje po določenem času uporabe. Ker pa z brušenjem odstranimo tudi 2 milimetra materiala, ga bomo lahko brusili le dvakrat.