V stanovanju je največkrat pozabljena kopalnica

Prenova bivalnih prostorov na vsake toliko časa je izjemno pomemben del tega, da vzdržujemo svoj dom, saj lahko s tem, da se redno zanimamo za stanje prostorov v katerih živimo poskrbimo, da je vedno vse urejeno točno tako, kot je tudi treba. Kljub temu, da se tega zavedamo in da radi malo šarimo po lastnih domovih pa je prenova kopalnice nekaj, čemur se ljudje navadno izogibajo. Še posebej, če bi ta prenova kopalnice morala biti obsežna, se pravi bi prišlo tudi do menjave keramike, torej ploščic in drugih kopalniških elementov.

Prenova kopalnice je lahko prav tako enostavna kot sestavljanje omar ali menjava televizije, če seveda za delo najamemo delavce oziroma izvajalce del, ki se znajdejo z nalogo, ki jim je bila dana.

Ne vsaka, vendar vsake toliko kakšna prenova kopalnice zahteva polaganje keramičnih ploščic. Do tega pride če vemo, da so bile sprva ploščice položene nepravilno in je plesen dobila priložnost, da se naseli za steno, kar pa mora biti nujno obnovljeno. Prav tako se lahko plesen začne nabirati za omarami, torej na golih stenah, seveda pa lahko zametke najdemo povsod in takrat je najbolje, da se odločimo za popolno prenovo, ki vključuje tudi polaganje keramičnih ploščic.

Ko izbiramo ploščice moramo biti pozorni, da izberemo nekaj, kar pristaja dimenzijam naše kopalnice in se vsaj delno ujema s preostalim interierjem, ki ga vodimo po hiši. Ko je naša odločitev glede ploščic končna se lahko pogovorimo z izvajalcem del, določimo predračun in urnik dela ter bolj ali manj prepustimo delo drugih. Seveda nas čakajo še kakšne odločitve, ki se jim ne moremo izogniti ko se gre za polaganje keramičnih ploščic kot recimo kako narediti zaključke, kako debele so fuge in kam lahko “skrijemo” tiste majhne koščke, ki so morali biti odrezani, ko pridemo do konca stene.