Strešne kritine v rdeči barvi

Strešne kritine so tako kot včasih, tudi dandanes največkrat pobarvane v lepo rdečo barvo. Seveda pa rdeča barva ni edina med katero lahko izbiramo. Vse je odvisno od tega, kakšen dom si gradimo. Ali bo naša hiša rustikalna, ali bomo prenovili starejšo hišo pri čemer bomo želeli ohranjati starinski slog, mladi se največkrat odločijo za moderne konstrukcije, ki morajo imeti temu primerno streho.

Strešne kritine se v Sloveniji razlikujejo tudi po regijah. Na primorskem najraje uporabljajo opečnate korce, ki so že tradicionalno na vsaki strehi. Takšna kritina je na primorskem najbolj uporabna tudi zaradi burje, ki piha vsako zimo. V osrednji Sloveniji ter v prestolnici pa uporabljajo pločevinasto strešno kritino, ki ravno tako odlično ščiti streho. Takšna strešna kritina je lahko narejena v različnih barvah. Velikokrat se uporabi kar temno rjava, ki je najbolj podobna naravni odtenkom.

Strešne kritine nam morajo nuditi dobro izolacijo, imeti morajo dolgo življenjsko dobo, biti morajo lahke ter izdelane tako, da so enostavne za montažo. Vsekakor se moramo zavedati, da mora biti vsaka strešna kritina pravilno servisirana, da nam bo dolgo let dobro služila.

PVC okna v rjavi barvi

PVC okna so navadno izdelana v beli barvi. Takšna bela okna so tudi najbolj cenovno ugodna. Vsekakor pa se proizvajalci lahko prilagodijo željam kupca in izdelajo tudi PVC okna, ki niso bela temveč rjava ali siva.

PVC okna so postala pravi hit, saj omogočajo izredno dobro izolacijo. Skoznje namreč uhaja izredno malo toplote. Poleg tega pa nam okna, ki so trislojna omogočajo preprečevanje hrupa, ki prihaja iz ceste. To je pomembno predvsem ta tiste, ki živijo v mestu ali ob prometni cesti, ki je v času prometnih konic izredno obremenjena.

PVC okna nam omogočajo udobno bivanje znotraj svojega doma. Vsaka izmed barv, da domu poseben pečat. V kolikor se odločimo za bela okna, nam le-ta osvetlijo vse prostore in omogočajo dobro počutje tudi ob turobnih dneh.