Profesionalne motorne žage STIHL v gozdnem gospodarstvu

Profesionalne motorne žage STIHL so bile oblikovane posebej za potrebe profesionalnih uporabnikov. Predstavljajo glavno orodje gozdnih delavcev, zato je še toliko bolj pomembno, da so njim prilagojene.

Podobno kot vse ostale motorne žage, so profesionalne motorne žage STIHL sestavljene iz dveh delov: meča z verigo in motornega dela. Izbira pravilne verige vpliva na gospodarno delo z motorno žago. Vse verige odlikujeta robustnost in visoka kakovost. Motorni del je sestavljen iz motorja, rezervoarja za bencin in olje, ročaja, lovilca verige, zavore verige, sklopke in gonilnega kolesa.

Profesionalne motorne žage STIHL združujejo nizko težo in maksimalno moč z visokim udobjem pri delu. Na voljo so v komfortnih izvedbah s sistemom za hitro napenjanje verige in zavoro verige, imajo pa tudi ogrevan ročaj in ogrevan uplinjač. Vse to omogoča vsem profesionalnim uporabnikom lažje in bolj enostavno delo.

Husqvarna TC 342 je zelo specifičen vrtni traktor

Vrtni traktor je namenjen lastnikom zemljišč, ki potrebujejo učinkovit stroj skozi celo leto na velikih površinah. Gre za zelo zmogljiv vrtni traktor, ki ni namenjen samo košnji trave, ampak tudi obdelovanju ostalih velikih površin.

Vrtni traktor Husqvarna TC 342 poganja 2-valjni motor Husqvarna Endurance Series, ki se zažene samo s pritiskom na gumb. Menjalnik je hidrostatičen in ga krmilimo s pedali. Njegova pozitivna lastnost pa je tudi visoka transportna hitrost in gladko spreminjanje smeri vožnje naprej in vzvratno. Kakovostne pnevmatike omogočajo izboljšan oprijem na zahtevnih terenih. Košnja trave je z vrtnim traktorjem Husqvarna TC 342 postala učinkovitejša zaradi novega sistema pobiranja, ki ga sestavljajo kovinska zadnja stena stroja, robustna zapirala košare in ojačano kosišče. Košnjo začnemo z enostavnim električnim vklopom rezil oziroma nožev.

Vendar pa se vrtni traktor Husqvarna TC 342 ne uporablja samo za košnjo trave. Z nakupom dodatnih delov in opreme (česalo, prezračevalnik, česalo) postane traktor uporaben tudi za druge oblike obdelovanja površine.