Popravilo stekla za iPhone

Telefoni iPhone se izkažejo za zelo zahtevne, če jih želimo popraviti. Tudi pri razmeroma enostavnih posegih, ki so pravzaprav tudi najbolj pogosti, ne bo druge izbire kot obiskati pooblaščeni servis. To je pri posegih, kot je zamenjava stekla ali baterije, lahko velika nevšečnost, predvsem pa dokaj draga izkušnja. A če želimo za svoj telefon kar najbolje poskrbeti, druge izbire ni. Steklo za telefon je ključni element naprave in mora biti v brezhibnem stanju, tako da imajo profesionalne storitve na tem področju gotovo tudi mnoge prednosti.

Popravilo iPhone telefonov ponujajo le pooblaščeni serviserji, saj znamka Apple do nepooblaščenih posegov v svoje naprave ni posebej naklonjena. Apple uporablja posebne vijake in druge elemente, ki zahtevajo specializirano orodje, tako da domače popravilo iPhone telefona ni mogoče, saj ne moremo dostopati do notranjosti mobilnika brez tega orodja. To je seveda dobro, saj proizvajalec na ta način zagotovi, da bodo vsi posegi opravljeni kar se da strokovno, a pri nekaterih posegih je lahko to tudi ovira. Kakorkoli, za popravilo iPhone telefona bo treba obiskati pooblaščeni servis.

Če je treba zamenjati le steklo za telefon, poseg ne bo posebej zahteven ali zelo drag. Seveda bo treba še vedno pripraviti določen znesek, ki je odvisen od obsega poškodbe ali okvare. Za menjavo stekla običajno namenimo več deset evrov, lahko pa znesek hitro preseže stotaka. Pri dragih telefonih je tudi steklo za telefon bistveno dražje, čeprav za to ni nujno dobrega razloga. Ker pa imamo v rokah še vedno povsem uporaben telefon, ki ima težavo le s steklom, je popravilo seveda smiselno, tudi če stane kakšnih sto ali dvesto evrov – to je nenazadnje le majhen del cene, ki bi jo morali odšteti za nov telefon. 

Popravilo je torej možno in večinoma tudi smiselno. Treba je le najti pooblaščeni servis in pripraviti zahtevano vsoto denarja.