Polnjenje klime

Polnjenje klime je nujno potrebno za pravilno in kvalitetno delovanje klimatske naprave. To je še kako pomembno v vročih poletnih mesecih, ko si noben ne želi, da bi mu klimatska naprava povzročala nevšečnosti in morebitne težave.

Polnjenje klime v avtu poteka tako, da se odtesni plin iz avta, izprazni se olje in druge prisotne nečistoče, testira se porast tlaka v avtu, sistem se napolni z novim kvalitetnim oljem, klimo se ponovno napolni s plinom, nato pa se še preveri kakovost delovanja ponovno napolnjene klime.

Ob ponovnem polnjenju klime v avtu se priporoča tudi menjava kabinskega filtra, prav tako pa tudi dezinfekcijo klimatske naprave. Tako bo zagotovljeno nemoteno in pravilno delovanje vaše klimatske naprave. 

Polnjenje klime pa je od prvega januarja 2017 potrebno opravljati z plinom z imenom oziroma nazivom R1234yf. Prav tako je tudi po zakonu določeno, da polnjenje klime lahko izvajajo samo serviserji, ki so predhodno opravili ustrezno usposabljanje. Vsa podjetja oziroma servisi, ki se ukvarjajo z polnjenjem klimatskih naprav morajo imeti na novo postavljeno servisno postajo, ker je izrednega pomena za varnost in zdravje, da se različni plini med seboj ne mešajo.

Servis hladilnih naprav

Servis hladilnih naprav je potrebno izvajati redno in kakovostno. To je pomembno zato, da bi vaša hladilna naprava delovala še dolgo in vam nebi povzročala težav takrat, ko bi si to seveda najmanj želeli ali pa pričakovali.

Servis hladilnih naprav je potrebno izvajati res vsako leto. Te vsebujejo polnilni plin, ki skrbi za sprotno ohlajanje zraka. Vsebuje različne cevi in tesnila. Če hladilna naprava ni redno pregledana in servisirana potem se bodo pričele razvijati škodljive in ne zaželjene bakterije, ki lahko močno škodujejo vašemu zdravju. Poleg tega pa bo vedno zaznavati neprijeten in zatohel vonj po plesni.

Servis hladilnih naprav mora opraviti za to posebej usposobljen strokovnjak. On bo pravilno očistil, servisiral in dezinficiral hladilno napravo za njeno nadaljno delovanje.