Odločitev za dopolnilno zavarovanje

Dobro zavarovanje bo koristilo prav vsakomur, saj je pametno imeti široko kritje in zanesljivo podporo v primeru, da se nam kaj pripeti. Tudi tisti, ki se uspešno izogibajo raznim nezgodam, bodo prepoznali odlične priložnosti, ki jih imajo zavarovanci pri koriščenju storitev zdravstvenega sistema. V vsakem primeru torej lahko priporočimo nekatera zavarovanja, ki ponujajo izvrstno izkušnjo vsem zavarovancem.

Pravzaprav je edini zadržek tu cena. Zavarovanje ima številne prednosti, lahko nam tudi močno olajša življenje, omogoča brezskrbno preživljanje prostega časa, predvsem pa priskoči na pomoč v primeru, da se nam kaj zgodi. Deležni bomo odlične oskrbe, izognemo se visokim stroškom. Vse to lahko koristimo za nekaj deset evrov na mesec, če izberemo pravo zavarovanje. 

Prvi korak je ta, da se odločimo za dopolnilno zavarovanje. To nadgrajuje osnovno zavarovanje, ki je pri nas obvezno. Nato pa imamo na voljo še druge vrste zavarovanj, ki jih je prav tako treba spoznati.

Dopolnilno zavarovanje preprečuje nastanek nepredvidenih stroškov

Dopolnilno zavarovanje v kombinaciji z osnovnim

Osnovno zdravstveno zavarovanje je pri nas obvezno, zato imamo vedno vsaj osnovno kritje v primeru, da potrebujemo storitve nujnega reševanja in zdravljenja. To je zelo dobrodošlo, saj smo lahko nekoliko bolj brezskrbni. Kakšni nepredvidljivi incidenti ne bodo povzročili astronomskih stroškov, prav tako se ni treba bati, da bomo ostali brez nujnih posegov v primeru kakšnih poškodb ali bolezni. A seveda obvezno zavarovanje krije le nujne postopke in osnovna zdravljenja. Poleg tega kritje za mnoge storitve ni zagotovljeno v celoti in še vedno lahko nastanejo nepredvideni stroški. Ravno zato izberemo še dopolnilno zavarovanje, da se takšnim nevšečnostim uspešno izognemo.

Prav to je vloga dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Služi temu, da prepreči nastanek visokih stroškov, ki bi jih sicer imeli s koriščenjem zdravstvenih storitev, ki niso v celoti vključene v osnovno zavarovanje. Pri teh storitvah lahko nastanejo kar visoki stroški, ti pa nas pogosto presenetijo. Da ne bi imeli nepotrebnih skrbi in stroškov, je pametno imeti ustrezno zavarovanje.

Tako je dopolnilno zavarovanje zelo priporočljivo za praktično vsakogar. Pravzaprav se stalno pojavljajo pobude za reformo zdravstvenega sistema, ki predvidevajo združitev obveznega in dopolnilnega zavarovanja, da bodo vse nujne storitve v celoti krite in ne bo treba imeti posebnega zavarovanja samo zato, da se izognemo tem stroškom. To bi bila dobra rešitev, sploh zato, ker osnovno zdravstveno zavarovanje pogosto koristimo in lahko hitro nastanejo nepredvideni stroški.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ne prinaša kakšnega dodatnega kritja, preprečuje le nepredvidene stroške. A že to je lahko velik plus, saj gre za storitve, s katerimi se pogosto srečujemo.

Dopolnilno zavarovanje in dodatno kritje

Obstajajo seveda še druga zavarovanja, ki jih lahko dobro izkoristimo, če želimo imeti dodatno kritje. Za ta namen izberemo dodatno zdravstveno zavarovanje, ki je narejeno prav s tem namenom, da razširi kritje na storitve, ki bi jih morali sicer doplačati. Bomo pa pri teh zavarovanjih našli še mnoge druge prednosti in ugodnosti, razširjeno kritje ni edina odlika, ki jo lahko pričakujemo.

Če imamo dopolnilno zavarovanje in dodatno kritje, bomo dobili tudi boljše medicinske pripomočke

Vsekakor pa bomo že s tem, da imamo na voljo širši spekter različnih zdravstvenih storitev, veliko na boljšem, ko bo treba najti prave rešitve za kakšna zdravljenja. Brez skrbi se lahko odločimo tudi za nenujne posege, včasih tudi takšne storitve, ki ne pripomorejo kaj dosti k splošnemu zdravju. Poleg tega pa dodatno zavarovanje vključuje še razne druge ugodnosti. Pričakujemo lahko nadstandard pri oskrbi. Izognemo se čakanju, dostop imamo do zdravniškega svetovanja, prej pridemo do specialistične obravnave. Velika razlika v primerjavi s tem, kaj nudi osnovno oziroma dopolnilno zavarovanje, je tudi v tem, da imamo izbiro med medicinskimi izdelki v višjih kakovostnih razredih. Osnovno zavarovanje vključuje le osnovne pripomočke, z dodatnim zavarovanjem pa imamo na izbiro izdelke, ki nam močno olajšajo zdravljenje in okrevanje. To je lahko velika prednost, ki jo ima dodatno zdravstveno zavarovanje. Takšne ponudbe se splača izkoristiti, saj dejansko prinašajo zelo dobro izkušnjo za zavarovance.

Dodatno in dopolnilno zavarovanje lahko še nadgradimo

Nadalje pa se lahko odločimo še za nekatera zavarovanja, ki prinašajo posebno kritje za določene primere. Takšno ponudbo imajo posamezne zavarovalnice, pri katerih pobrskamo po razpoložljivih paketih. Včasih se za te možnosti odločimo kar hkrati ko sklenemo dodatno ali dopolnilno zavarovanje, zavarovalnice gotovo ponujajo odlične pakete v takšnem primeru.

Tako je recimo zanimivo Vzajemna nezgodno zavarovanje. Nesreča nikoli ne počiva in zelo dobro je imeti zavarovanje, ki nas nekoliko razbremeni v primeru, da se nam pripeti kakšna nezgoda. Računamo na to, da bomo lahko dobili hitro in učinkovito oskrbo, olajšali pa si bomo tudi okrevanje. Medtem ko bomo tudi v takšnih primerih verjetno koristili storitve, ki jih vključuje že osnovno oziroma dopolnilno zavarovanje ali pa bomo koristili storitve iz dodatnega zavarovanja, nam Vzajemna nezgodno zavarovanje prinaša še nekatere dodatne ugodnosti, ki spremljajo postopke zdravljenja in okrevanja. Dobimo recimo lahko tudi odškodnino, nadomestilo za zlome in druge poškodbe, nadomestilo za bolnišnične dni …

Takšna zavarovanja lahko dobro nadgradijo osnovno oziroma dopolnilno zavarovanje. Ponudbo se splača izkoristiti, če želimo biti res dobro zavarovani in živeti povsem brezskrbno.