Lokalno prezračevanje z rekuperacijo ne potrebuje centralnega razvoda

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je odlično za vsak dom, saj za namestitev oziroma vgradnjo ne potrebuje posebnih priprav. Investicija za lokalno prezračevanje bo vsekakor občutno nižja, saj nam ne bo potrebno na sistem priključiti celotnega stanovanja ali hiše, temveč bo naprava skrbela samo za določen prostor, kjer bo nameščena.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo porabi veliko manj električne energije, kot sistem za centralno prezračevanje. Vgradili ga bomo lahko že v enem dnevu, saj nam bodo mojstri brez težav zvrtali luknjo v zid ter namestili celotno napravo. Po vgradnji pa nam jo bodo še priklopili in nam pokazali, kako deluje in katere prednosti nam prinaša.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je odlično v primerih obnavljanja stanovanja ali hiše, ker nam ne bo potrebno pripravljati prostora za nameščanje cevi, ki jih nujno potrebuje centralni prezračevalni sistem. Najboljši modeli bodo poskrbeli tudi za urejanje vlažnosti, tako ne bomo nikoli imeli zarošenih šip in nevarne plesni. Lahko bomo tudi kandidirali za pridobitev subvencije iz eko sklada in tako napravo kupili po zares ugodni ceni.

Higrosenzibilno prezračevanje za manj važne prostore

Higrosenzibilno prezračevanje temelji na sistemu, ki zaznava količino vlage, ki se je tekom dneva nabrala v prostoru. Ko sistem zazna, da je v hiši preveč vlage, bo avtomatsko začel razvlaževati prostor tako, da bo posrkal stari zrak in nam dovedel novega.

Higrosenzibilno prezračevanje je odlično tudi takrat, ko imamo na obisku večjo skupino ljudi. Ko je v prostoru preveč oseb, se ta še toliko hitreje napolni z vlago. Zrak postane slab in druženje se lahko hitro zaključi. Da nam na takem dogodku ne bo potrebno odpirati oken, lahko namestimo prezračevanje, ki bo spremljalo količino vlage in jo bo neprestano odvajalo ter dovajalo svež in čist zrak.

Higrosenzibilno prezračevanje se navadno namešča tudi v večje poslovne prostore, saj je tam ključnega pomena, da imajo vsi zaposleni čist in svež zrak.