Kdaj je čas, da si privoščimo žar

Skoraj vsaka oseba, ki ima svoje mesto pod soncem skoraj da ima žar. Ne glede na to, ali imamo samo manjši balkonček, mogoče večjo teraso, ali pa poln vrt, skoraj vedno se najde neko mesto, kamor lahko postavimo žar in začnemo s peko in pripravo dobrega mesa in zelenjave v udobju lastnega doma. Ne glede na to, ali smo navdušenci nad mesom na žaru ali ne je to, da si lahko privoščimo doma pripravljene dobrote, ki imajo specifičen okus, ki ga lahko dobimo le tako, da karkoli že želimo pripraviti položimo na žar. Če ne uporabljamo polne žar plošče ampak malo manjšo rešetko lahko dobimo tudi značilne vzorce kjer so živila nekoliko bolj hrustljava in tako dobimo ne le variacijo v teksturi, ampak nekoliko tudi v okusu, kar je zelo privlačno vsem tistim ljubiteljem žara. Ne smemo pozabiti da je žar izjemno preprost za uporabo, saj ga lahko v trenutku postavimo ali pospravimo, ampak vseeno imamo s tem več dela kot pri uporabi zunanje letne kuhinje.

Zunanje letne kuhinje so bile včasih bolj običajne

Včasih je bilo skoraj da normalno, da so družine imele še nek način, da zunaj pripravljajo hrano, pa naj bo to samo preprosto ognjišče ali pa celo peči, vendar so danes zunanje letne kuhinje nekaj, kar se vidi kot nepotreben luksuz, vendar obstaja veliko razlogov, da se upiramo temu, da so zunanje letne kuhinje tako trivialno označene. 

Ne le da so zunanje letne kuhinje odličen način da v naravi, oziroma vsaj v stiku z naravo pripravljamo hrano in s tem uživamo čist zrak, so prav tako idealen način, da preživimo žgočo vročino v poletnih mesecih, saj zunanje letne kuhinje poskrbijo za to ,da notri ne segrevamo dodatno prostorov in s tem lahko bolj uživamo hladne prostore tudi v popoldanskih urah.