Izbira pravega stola

Pri izbiri pohištva za naš dom se še posebno radi ustavimo pri stolih. Primerjamo udobnost, barvo, velikost, kombiniramo različne vzorce, še sploh pa prehodimo veliko trgovin preden najdemo tiste prave. Pozorni moramo biti na njihovo funkcionalnost in kakovost, seveda pa je pomemben tudi izgled.

Stoli za jedilnico so za današnji čas eni izmed najbolj pomembnih, saj so z nami pri (skoraj) vseh obrokih dneva, ter nam obenem zagotavljajo še prijetnejše uživanje ob prehranjevanju. Ponudba takšnih stolov je iz dneva v dan večja; privrženci starodobnega sloga bodo v trgovinah dobili veliko starinskih jedilnih stolov, tisti, ki prisegajo na tradicionalnost, pa bodo na vsakem koraku dobili tudi klasične lesene stole. Tisti pa, ki želijo svoje stanovanje opremiti čimbolj moderno in sodobno, bodo uživali v neskončni ponudbi modernih, usnjenih in jeklenih stolov. Čeprav predstavljajo pomemben del kuhinjskega pohištva, se stoli za jedilnico ne pretirano razlikujejo med seboj. Vsi so brez naslonjal za roke, nimajo obloženega naslonjala in so dokaj trdi. Kljub temu pa ni sedenje na njih nič kaj manj udobno. Bolj kot udobje je dandanes zanje značilna pomembnost izgleda in usklajenost barv s celotno kuhinjo. Stoli za jedilnico so skupaj z ostalim kuhinjskim pohištvom pomemben del sodobne kuhinje in predstavljajo nekakšno središče družinskega življenja.

Pisalni stoli zahtevajo pri nakupu veliko več naše pozornosti. Takšen stol moramo pozorno izbrati, saj so prav pisalni stoli tisti, ki nam največkrat povzročajo bolečine v vratu, hrbtu in drugih predelih telesa, zato moramo biti pozorni, da so ergonomsko oblikovani, primerni za dolgotrajno sedenje, predvsem pa nam morajo ponujati maksimalno udobje med delom. Primerni so za pisarne v službi, doma, v otroških sobah, skratka povsod, kjer se srečamo z daljšim delom za mizo. Pisalni stoli se med sabo predvsem razlikujejo v obloženosti, ledveni opori, višini naslonjala, višini stola, vrtljivosti in premičnih naslonih za roke. So sestavni del vsakega stanovanja in pripomorejo k udobnejšemu in bolj sproščenemu delu.