Husqvarna 450

V ponudbi priznanega proizvajalca Husqvarna bo model s številko 450 morda zmedel kupce, ki iščejo novo motorno žago ali kosilnico. Od to oznako namreč najdemo obe napravi, zato se z nakupom ne smemo prenagliti.

Sicer je precej malo možnosti, da bi pri odločitvi zagrešili kakšno usodno napako. Menda ja vemo, ali potrebujemo motorno žago ali kosilnico, pa tudi po ceni se napravi precej razlikujeta. Kosilnica je bistveno dražja, saj gre za robotsko kosilnico Husqvarna Automower 450X, medtem ko motorna žaga zastopa srednji cenovni razred.

Zanimivo pa je, da obe napravi z oznako 450 sestavljata idealen komplet za zahtevnejše domače uporabnike in mnoge profesionalne obdelovalce zelenih površin. Motorna žaga Husqvarna 450 je zelo vsestranska in bo kos prav vsem izzivom, na katere naletimo pri obrezovanju drevja in čiščenju grmičevja okoli svojega doma. Uspešno se sooči tudi z debli zmerne debeline, torej niti podiranje manjših dreves ne bo nikakršen problem. Robotska kosilnica Husqvarna Automower 450X sicer za manj zahtevne uporabnike verjetno ni najboljša izbira, saj gre za napredno napravo, namenjeno večjim zelenicam in zahtevnejšim uporabnikom. Ta kosilnica pravzaprav sodi v najvišji kakovostni razred na svojem področju in med robotskimi kosilnicami predstavlja enega izmed najnaprednejših modelov, zato bo prišla prav predvsem zahtevnejšim profesionalnim uporabnikom oziroma lastnikom večjih zelenic – Husqvarna Automower 450X lahko kosi tudi zelenice s površino več kot 5000 kvadratnih metrov, hkrati opravi tudi z nakloni do 45 stopinj, ozkimi prehodi, nepravilnimi oblikami in drugimi izzivi.

Kombinacija motorne žage Husqvarna 450 in robotske kosilnice Automower 450X je vsekakor zelo prepričljiva za zahtevnejše uporabnike. Seveda pa to ni edina opcija, ki jo imajo ti na voljo. Husqvarna nudi še druge izdelke, posebej bogata je ponudba na področju motornih žag, a tudi robotske kosilnice skrivajo še nekaj privlačnih, predvsem pa cenejših modelov. Nenazadnje pa lahko izberemo motorno kosilnico druge vrste, med katerimi ponuja Husqvarna še toliko več opcij.