Cenovno ugodna drsna vrata

Napredna drsna vrata srečujemo predvsem v okoljih, kjer je povsem smiselno investirati v kakovostno opremo, tudi če so cene nekoliko višje. Pravzaprav je za napredna drsna vrata cena lahko precej visoka, a vseeno povsem upravičena, če takšna vrata seveda potrebujemo. Običajno gre za avtomatska drsna vrata, ki ponujajo odlične funkcionalnosti pri sprejemanju večjega števila ljudi. Imamo pa na izbiro tudi druge izvedbe, ki so lahko precej cenejše. Po teh možnostih posegamo pri opremljanju prostorov, v katerih ne pričakujemo velikega števila obiskovalcev, lahko pa drsna vrata uporabimo tudi v stanovanjskih prostorih. V poštev pridejo cenejša drsna vrata, ki so prav tako funkcionalne. Običajno to sicer niso avtomatska drsna vrata – če se odpovemo električnemu pogonu in mehanizmu, ki upravlja delovanje vrat, že takoj precej prihranimo.

Ročno upravljanje drsnih vrat

Gotovo bo za drsna vrata cena precej ugodnejša, če izberemo kakšno osnovno izvedbo brez električnega pogona. Tudi to so lahko zelo posrečena vrata, ki navdušijo s svojo funkcionalnostjo in drugimi prednostmi. Takšna vrata pogosto srečujemo v stanovanjskem okolju, še posebej v manjših stanovanjih, kjer nimamo na voljo veliko prostora za vgradnjo vrat. Ponujajo odličen izkoristek prostora, tudi če se odločimo za čisto osnovna drsna vrata. Cena je v tem primeru pravzaprav primerljiva s ceno običajnih krilnih vrat.

Avtomatska drsna vrata

Če želimo uporabljati mehanizem za samodejno odpiranje in zapiranje vrat, bomo morali seveda pripraviti nekoliko večjo investicijo. Je pa cena odvisna od različnih dejavnikov in ne moremo vedno točno predvideti, koliko nas bo željena izvedba stala. Avtomatska drsna vrata so že v izhodišču dražja, saj imajo svojo ceno električni pogoni in mehanizmi za upravljanje delovanja. Pomisliti pa moramo še na vgradnjo, ki bo bržkone dražja, na dolgi rok pa tudi na porabo energije pri delovanju vrat, kot tudi na stroške rednega vzdrževanja in servisiranja, ko bo to potrebno.