Idejna izbira notranje opreme

Eden izmed ključnih delov ustvarjanja bivalnega prostora, poleg začetnega arhitekturnega snovanja in same gradnje, je izbira notranje opreme. Na voljo imamo ogromno virov, ki nam lahko služijo kot navdih za marsikateri stil in splošen občutek samega prostora, ki ga opremljamo. Tekom samega snovanja se soočamo z mnogo odločitvami, ki ležijo nekje na spektru med tem, ali naj bodo notranje stopnice lesene ali iz kakšnih bolj modernih materialov, do tega, kakšen zaključek bomo izbrali za mejo med kuhinjskimi ploščicami in pultom.

Izbrali smo splošen izgled… kaj pa sedaj?

Ko smo se odločili, kako želimo, da naš dom izgleda je naslednji korak to, da se odločimo za bolj pomembne elemente, ki sestavljajo prostor. Najprej določimo, da bodo tla iz temnega parketa, da bo v kuhinji na tleh pluta, da bodo notranje stopnice lesene in kavči usnjeni. Ko se odločimo za nekaj ključnih materialov lahko začnemo izbirati barvno shemo, kajti nekaterih materialov ne moremo ravno dobit v vseh barvah. Če želimo imeti rdeč kuhinjski pult si hkrati ne moremo želeti le-tega narejenega iz granita. Če želimo, da so notranje stopnice lesene, se moramo zadovoljiti ali z nevtralnimi barvami, ali pa se začeti spogledovati z možnostjo kakšnih posebnih lakov in premazov, ki nam bodo pomagali doseči ta izgled.

Po izbrani barvni shemi in ključnih kosih, ki jih želimo imeti vključene v naše okolje sledi le še nakupovanje. Še preden zavijemo v trgovino poskrbimo, da imamo v glavi točno določeno vsoto denarja, preko katere ne mislimo iti. Zelo pomaga, če si določimo celo dve različni meji. Eno, do katere smo pripravljeni iti, in drugo, preko katere ne smemo iti za nobeno ceno. Če se odločimo za tako izbiro, se lahko počutimo med izbiro bolj sproščeni, hkrati pa si pustimo dovolj možnosti za direkten navdih ob ogledu kosov. Notranje stopnice lesene ali druge izvedbe na srečo ponujajo obilo možnosti za svobodno izbiro.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *