Izbira pravilne pasje hrane je ključna za zdravega psa

Vsak lastnik psa želi svojemu pasjemu prijatelju le najboljše, zato je veliko lastnikov vedno znova v dilemi katero pasjo hrano izbrati. Najboljša pasja hrana je tista, ki vsebuje uravnoteženo razmerje med beljakovinami, maščobami, vlakninami, ogljikovimi hidrati in minerali. Seveda se razmerje prilagaja glede na pasmo psa, starost, težo in telesno aktivnost.
Napredna pasja prehranska industrija omogoča, da lahko svojim pasjim ljubljenčkom zagotovimo kakovostne izdelke v obliki briket ali kot mokra hrana za pse. Predvsem je potrebno vedeti, da najboljša pasja hrana ne vsebuje ogljikovih hidratov z visokim glikemičnim indeksom, sem spada predvsem pšenica. Take vrste žitarice kot so pšenica so navadno dodane pasji hrani za pridobivanje na masi hrane ter predstavljajo poceni surovino kot pa da bi dejansko imele prehransko vrednost, ki bi bila dobra za psa. Žitarice v pasji prebavi zahtevajo ogromno napora in vodijo do prebavnih motenj. Taka hrana na dolgi rok ni primerna in ne spada med zdravo pasjo hrano. Vsekakor ni primerno, da se v pasji prehrani znajdejo umetna barvila ali ojačevalci okusov. Za našega kosmatinca so neprimerni tudi stabilizatorji in kemični konzervansi. Vsega tega mokra hrana za pse, ki je narejena s posebnim načinom priprave ne vsebuje. Najboljša pasja hrana ima za glavno sestavino sveže meso, zraven pa so dodane rastline in majhen delež ogljikovih hidratov. Da pa bi v hrani dosegli optimalno ravnovesje zdravih maščob so vanjo dodana le kvalitetna hladno stiskana olja. Mokra hrana za pse ni razredčena in mora vsebovati naravno prisotno vlago, zato se vode za obstoj vseh kvalitetnih snovi ne sme dodajati. Najboljša pasja hrana ni kuhana predolgo, proces katerega ima dobra mokra hrana za pse je zares krajši kot pri ostalih pasjih hranah, zato v sebi ohrani ogromno pomembnih hranilnih snovi, mineralov in vitaminov, ki so potrebni za dober razvoj in zdravstveno stanje vašega hišnega ljubljenčka.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *